5 Tips om het bereik van uw eBike te vergroten - een complete gids

deel dit verhaal:

Elektrische fietsen of e-bikes bieden een breed scala aan voordelen. De meeste fietsers blijven echter op hun hoede voor de knipperende rode lampjes die waarschuwen voor een lege batterij, of erger nog, dat hun fiets hen in de steek laat tijdens een steile beklimming.

Zorgen over beperkte actieradius, dure batterijen en korte levensduur blijven de algemene acceptatie van e-bikes belemmeren. Mokwheel biedt een batterij van 17,5 Ah met een bereik van 35 tot 60 mijl op een volle lading, maar zelfs dat kan voor sommige mensen tekortschieten.

Hoewel de batterijtechnologie blijft verbeteren, zijn er veel dingen die je kunt doen om het bereik van je e-bike te vergroten. Hier zijn een paar tips om aan de slag te gaan.

  • Gebruik lagere versnellingen tijdens het klimmen.

Steile beklimmingen en situaties met veel koppel vragen de meeste energie van je batterij. Dit genereert ook veel warmte, wat de degradatie van de batterij versnelt.

In zo'n situatie is het het beste om over te schakelen naar een lagere versnelling en je cadans, of trapfrequentie, te verbeteren tot ongeveer 50 tot 80 RPM (omwentelingen per minuut). Dit vertaalt zich meestal in aanzienlijke energiebesparingen en vergroot je actieradius.

  • Ga tubeless.

Binnenbanden veroorzaken veel weerstand, vooral bij off-road rijden. De motor verbruikt meer energie naarmate de weerstand blijft knagen aan de snelheid, waardoor er meer acceleratie nodig is.

Tubeless banden kunnen zich beter aanpassen aan het terrein en drukken op een ongelijk pad absorberen zonder veel momentum te verliezen. Dit maakt ze perfect voor mountainbikes (MTB's) en zelfs voor stadsfietsen, afhankelijk van de wegcondities.

  • Uitrollen - Handen van het gas!

Als er een stopbord voor je staat en je voelt dat je moet vertragen, haal dan je handen van het gas en begin met uitrollen. In plaats van de hele weg te versnellen en dan te remmen. Dit kan ook leiden tot aanzienlijke besparingen en een beter bereik.

Uitrollen kan een paar extra seconden toevoegen aan je totale reistijd, maar kan veel meer toevoegen aan je bereik.

  • Regeneratief remmen.

Dit is alleen mogelijk bij e-bikes die zijn uitgerust met directe aandrijving in de naafmotor, maar het is een absolute gamechanger voor e-bikes.

Het enige wat je hoeft te doen, is op tijd remmen en de hendel slechts voldoende knijpen om regeneratief remmen te activeren, en niet het reguliere remsysteem op de velg of schijf. In de loop van de tijd zou regeneratief remmen universeel moeten worden bij alle e-bike merken en modellen.

  • Batterijonderhoud.

Een van de grootste zorgen bij e-bikes is de voortdurende degradatie van de batterij, resulterend in een afname van het bereik. Batterijprijzen blijven hoog, dus regelmatig vervangen is niet duurzaam.

Er zijn enkele beste praktijken die de levensduur van batterijen kunnen verlengen. Dit omvat het niet volledig ontladen of volledig opladen van de batterij gedurende lange perioden. Als je het langer dan een paar weken niet gebruikt, zorg er dan voor dat je het oplaadt tussen 60% en 70%.

Extreme temperaturen kunnen degradatie versnellen. Zorg er dus voor dat je de batterij binnenshuis opslaat wanneer deze niet in gebruik is, onder optimale omstandigheden, zonder wilde schommelingen.

Eindoordeel

Met de enorme vooruitgang op het gebied van batterijtechnologie en e-bikes hoeven we ons binnenkort misschien geen zorgen meer te maken over dit alles.

De kwaliteit en ervaring van e-bikes zullen alleen maar verbeteren, en deze tips zijn voor degenen die nog steeds sceptisch zijn.

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel