Mokwheel vs. Aventon Bikes: Mokwheel Mesa Lite vergeleken met Aventon Pace 500.2

deel dit verhaal:

Stelt u zich eens een comfortabele cruise voor van uw huis naar uw kantoor in het bruisende stadscentrum - een reis waarbij u zich moeiteloos een weg baant door het drukke verkeer en in een heldere en opgewekte stemming op uw werkplek aankomt. Deze droom is nu werkelijkheid en de Mesa Lite van Mokwheel is klaar om uw woon-werkverkeer in de stad te vereenvoudigen.

Mokwheel Mesa Lite Commuter Electric Bike

Hij beschikt over een opwindende maximumsnelheid van 45 km/uur met 5 trapondersteuningsniveaus; De fiets is uitgerust met een Shimano 7-versnellingsbak die bekend staat om zijn duurzame kwaliteit. Bovendien beschikt de lichtgewicht elektrische fiets over een geavanceerd centraal LED-display dat informatie geeft over uw snelheid, rit, trapondersteuningsniveau en meer. De ebike wordt verkocht voor een voordelige prijs van € 1.199, maar presteert toch beter dan premium stadse-bikes.

Mokwheel's nieuwste introductie - de Mesa Lite - heeft de aandacht getrokken van het publiek en wordt vaak vergeleken met Aventon's Pace 500.2. Het is een confrontatie tussen Mokwheel en Aventon in de hoofden van de consument. De Pace-serie van Aventon staat bekend om zijn kwaliteit en rechtopstaande kruiserstructuur. Geeft u de voorkeur aan de Pace 500.2 of het onberispelijke comfort tegen een aanzienlijk lagere prijs met Mesa Lite? Laten we Mokwheel Mesa Lite vergelijken met Aventon Pace 500.2 om u te helpen bij het nemen van de ultieme beslissing.

Overzicht: vergelijking van de belangrijkste kenmerken

 

Mokwheel Mesa Lite

Aventon Pace 500.2

Motor

350 W

500W Brushless

Battery

36V Lithium-ion (14.7 A)

48V, 11.6Ah (556.8Wh)

Maximum Speed

28 mph 

28 mph

Range

Up to 50 miles per charge

Up to 40 miles per charge

Gearing

7-Speed Shimano

8-Speed Shimano Acera

Brakes

Mechanical brakes

Tektro Hydraulic Disc Brakes

Tire Size

27.5" x 2.4"

27.5" x 2.2"

Display

LCD Smart Display

LCD Smart Display

Throttle

Yes

Yes

Pedal Assist Levels

5 Levels

5 Levels

Maximum Weight Capacity

350 lbs

300 lbs

 

Mokwheel Mesa Lite, gelanceerd in 2023, heeft van zijn klanten een 100% positieve beoordeling gekregen. De fiets volgt de traditionele Mokwheel-ontwerpfilosofie en blinkt uit in gestroomlijnde duurzaamheid. Met een verstelbare framehoogte van 1,80 meter, uitbreidbaar tot meer dan 1,80 meter, en een op maat gemaakt zadel dat is afgestemd op de lengte en het comfort van de gebruiker, zorgt het voor een perfecte pasvorm.

De Mesa Lite is voorzien van een aluminium crankstel en derailleur, wat zorgt voor een stabiele rijervaring. Klanten hebben het gebruikersintuïtieve LED-display en de langeafstandscapaciteit geprezen, waardoor ze de hele dag naadloos kunnen reizen.

Aventon's Pace 500.2 richt zich daarentegen meer op hogere acceleratie voor verschillende terreinen. Hij is verkrijgbaar in twee framematen - 5'3" en 6'0" - met een rechtopstaand cruiserframe en verstelbare stuurpennen om de gebruikerservaring te verbeteren.

Bestaande gebruikers zijn enthousiast over de koplampen van 40 lux, die niet alleen de zichtbaarheid 's nachts verbeteren, maar ook een stijlvol tintje geven aan het uiterlijk van de motorfiets.

Laten we nu eens kijken naar de technische vergelijking van deze stads-e-bikes.

Accu

Het eerste waar een e-bike-forens zich zorgen over maakt, is de batterij. De Mesa Lite is uitgerust met een 36V lithium-ionbatterij die een maximale stroomsterkte van 14,7 A genereert. Ter vergelijking: de Pace 500.2 gebruikt een 48 V-batterij met een stroomcapaciteit van 12,8 A.

De batterijen van Mokwheel hebben een positieve reputatie opgebouwd bij vroege gebruikers. Hoewel de batterij minder volt afgeeft, is deze ontworpen met behulp van geavanceerde technologie om technisch verlies tot een minimum te beperken. Daarom biedt de batterij een ongeëvenaarde back-up onder lichtgewicht elektrische fietsen.

Snelheid & kracht

De Pace-serie van Aventon staat bekend om zijn snelle acceleratie en kracht. Ervaren rijders zijn dol op de maximale snelheid van 45 km/uur waarmee ze snel files doorkruisen en hen helpen heuvelachtig terrein te overwinnen.

De Mesa Lite is echter even indrukwekkend; Hoewel hij een motor met een lagere volt heeft, compenseert hij dit met zijn gestroomlijnde vorm en efficiënt ontwerp. De Mesa Lite biedt vijf snelheidsniveaus; op niveau 1 rijdt de e-bike met een maximale snelheid van 16 km/uur met trapondersteuning, en op het hoogste niveau 5 kun je met een snelheid van 45 km/uur rijden.

De Mesa Lite wordt geleverd met Shimano 7-speed versnellingen, waardoor hij ongelooflijk snel is op alle terreinen. Klanten hebben ongelooflijke ervaringen gehad met het duimgaspedaal van de fiets en waren opgetogen over de hoge snelheid op de hoogste ondersteuningsniveaus.

Beide fietsen zijn uitgerust met cadanssensoren die zijn aangesloten op het LCD-display. Onlangs hebben Mokwheels ook geëxperimenteerd met duimgas; het is een ingenieuze toevoeging om polsbelasting voor ruiters te voorkomen en hun reizen gemakkelijker te maken.

Banden

De volgende factor in de confrontatie tussen Mokwheel en Aventon zijn de banden; Goede banden verbeteren niet alleen de rijervaring in de stad, maar zorgen er ook voor dat de vering, het crankstel en de shifters van uw fiets lang meegaan.

Mokwheel heeft altijd een positieve reputatie gehad op het gebied van de kwaliteit van de banden, en voor de Mesa Lite hebben we deze nog een stap verder gebracht. De lichtgewicht elektrische fiets wordt geleverd met een band van 27,5 x 2,4 inch; de band is iets breder dan die van andere concurrenten, wat zorgt voor een betere rijervaring en een langere levensduur.

Aventon Pace 500.2 gebruikt een bandenversie die vergelijkbaar is met andere e-bikes in de Pace-serie; hij heeft banden van 27,5 x 2,2 inch met reflecterende trottoirs. De banden geven ongetwijfeld een indrukwekkend uiterlijk aan het zijprofiel van de fiets, maar hun ontwerp is minder bevorderlijk voor ruig terrein.

Motor

Een ebike-motor is een van de duurste onderdelen, en als uw fiets een ontoereikende motor heeft, moet u zich voorbereiden op dure reparaties naarmate de fiets ouder wordt. Aventon's Pace 500.2 wordt geleverd met een motor van 48 V (500 W); het hogere motorvermogen verbetert de acceleratie van de fiets en geeft tijdens langere ritten minder warmte af. Mesa Lite heeft een iets kleinere motor van 350 W, maar dit heeft geen invloed op de prestaties. De fiets ondersteunt 350 lbs, vergeleken met Pace's maximale limiet van 300 lbs. Bovendien bieden beide fietsen dezelfde maximale snelheid van 45 km/uur met trapondersteuning en 5 niveaus.

Bereik

De Pace 500.2 en Mesa Lite hebben vergelijkbare batterijspecificaties, met een positieve voorsprong ten opzichte van de eerste. Het assortiment van Mesa Lite is echter een pluspunt voor de gebruikers en kan voor de meeste mensen een doorslaggevende factor zijn.

Hoewel beide fietsen vergelijkbare snelheden beloven, heeft Mesa Lite een bereik van 50 mijl per oplaadbeurt, terwijl de Pace 500.2 tekortschiet met 40 mijl als maximale output. De algemene opbrengst per oplaadbeurt varieert tussen 40 en 55 km, afhankelijk van het trapondersteuningsniveau.

Mesa Lite volgt ook de agenda van moeiteloos rijden en biedt u zo een plezierige rit, waarbij alles is afgestemd op de ebike-forens.

Conclusie

Aventon wordt geleverd met 2 jaar garantie; de Mesa Lite kost $ 1.199 en wordt geleverd met een garantie van twee jaar. De twee fietsen zijn ongelooflijke concurrenten en blinken uit in de meest fundamentele eisen voor een ebike.

De Mesa Lite heeft echter een duidelijk voordeel met een beter bereik, een lagere prijs en een hogere klanttevredenheid. De fiets wordt geprezen door gebruikers van e-bikes in de stad en is het hele jaar door een van de meest geliefde lichtgewicht e-bikes. Als je het eens wilt proberen, ga dan naar Mokwheel Mesa Lite en word onderdeel van onze groeiende gemeenschap.

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel