Volg de groene lichtpaden: e-bikes en het milieu

deel dit verhaal:

De 21e eeuw bereikte veel technologische mijlpalen op het gebied van transport. De manier waarop we pendelen is volledig gerevolutioneerd door hightech ontwikkelingen. Maar tussen al het luide gejuich vielen oorverdovende stiltes die nu moeilijk te negeren zijn. De toegenomen afhankelijkheid van stookolie heeft het ecologische evenwicht verstoord. Het wordt dus tijd dat de focus wordt verlegd naar snelle, efficiënte en milieuvriendelijke transportmiddelen.

E-bikes maken deel uit van deze beweging. Ze waren niet van recente datum en bestaan ​​al sinds de laatste 19e eeuw. In de jaren 1890 werden in de Verenigde Staten veel patenten verleend aan verschillende uitvinders van elektrische fietsmotoren. Vervolgens produceerde een Duits bedrijf in 1920 elektrische motoren voor fietsen in massa. Soortgelijke ontwikkelingen werden gemaakt, maar traditionele fietsen hadden altijd de voorkeur. Ten slotte waren er een oliecrisis in 1973 en meerdere milieuovereenkomsten nodig voordat overheden en bedrijven de ecologische grenzen erkenden.

 

Deskundigen suggereren dat de huidige klimaatveranderingen ongekend zijn en dat mensen de manier waarop ze leven moeten veranderen. E-bikes zijn niet de enige oplossing, maar zeker een van de belangrijkste. Ze moedigen individuen aan om over te stappen op elektrisch aangedreven fietsen die de toegankelijkheid verbeteren, de ecologische voetafdruk verkleinen, de veiligheid garanderen en ruimte creëren voor kostenbesparingen. Hoe? Nou, je zult het weten!

E-bikes hebben geen uitstoot en zijn afhankelijk van elektrische energie die wordt geleverd door een oplaadbare batterij. Aan de andere kant produceert een gemiddeld voertuig op brandstof jaarlijks maar liefst 6 ton kooldioxide. In de Verenigde Staten bleek uit een onderzoek dat e-bikes minstens 18 keer energiezuiniger waren dan SUV’s. In Groot-Brittannië moet de verkoop van alle auto’s op brandstof tegen 2035 verboden zijn. Dit heeft mensen ertoe aangezet om over te stappen op e-bikes.

E-bikes worden geleverd met intelligente ontwerpen waardoor rijders een soepele ervaring kunnen hebben. Ze zijn uitgerust met lithium-ionbatterijen in plaats van loodbatterijen, die gevaarlijk zijn voor het milieu. Hun ontwerp bevordert milieuvriendelijk reizen. Uiteraard leidt dit alles op verschillende manieren tot een betere, gezonde levensstijl voor mensen. Een schoner milieu betekent minder ziekten, een betere levensstijl en een betere verdeling van natuurlijke hulpbronnen. Tijdens deze pandemie waren e-bikes getuige van een piek in de verkoop vanwege hun impact op het milieu. Hierdoor konden mensen fit blijven en ziekten voorkomen, waardoor uiteindelijk werd voorkomen dat COVID-19 onze kwetsbaarheden uitbuitte.

E-bikes konden lange tijd niet veel aandacht trekken. We zijn echter een stap dichter bij het leegmaken van de planeet van haar niet-hernieuwbare hulpbronnen. Hoewel we het milieu al hebben vervuild, zijn we de verantwoordelijkheid voor een beter milieu verschuldigd aan onze toekomstige generaties. E-bikes zijn een grote stap in de richting van dat doel. Laat geen wereld achter die niets minder is dan een gaskamer! Er is nog tijd om de fouten ongedaan te maken, en het begint allemaal bij jou. Hoe? Koop gewoon al een e-bike!

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel