Goedkope Off Road elektrische fietsen 2024

deel dit verhaal:

In 2024 is de markt voor elektrische off-road fietsen aanzienlijk gegroeid, niet alleen in termen van technologie en prestaties, maar ook in toegankelijkheid en betaalbaarheid. "Hoeveel kosten elektrische off-road fietsen?" is een vraag die veel enthousiastelingen en potentiële nieuwe rijders zich stellen.

Het antwoord varieert sterk, met prijzen die variëren van een paar honderd dollar voor instapmodellen tot enkele duizenden voor high-end fietsen die zijn uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van motorvermogen, accuduur en veersystemen. Deze prijsverschillen zorgen ervoor dat er een elektrische off-road fiets is voor elk budget en elke eis, waardoor de sensatie van off-road rijden toegankelijker wordt dan ooit tevoren. Dit artikel richt zich op de prijs- en prestatieverschillen van verschillende soorten elektrische off-road fietsen. Haast je en vind een rendabele elektrische off-road fiets die bij je past.

Hoeveel kosten elektrische off-roadfietsen?

Soorten elektrische off-road fietsen

Over het algemeen zijn elektrische off-road ebikes uitgerust met bredere banden, krachtige accu's en krachtige motoren. Sommige merken hebben ook geavanceerde schokdemping en extra bagagemogelijkheden om aan de specifieke behoeften van gebruikers te voldoen. Hier zijn enkele voorbeelden van elektrische off-road fietsen:

Elektrische mountainbikes (eMTB): Deze zijn ontworpen voor trailrijden, met kenmerken als knobbelbanden, voor- en achtervering en robuuste frames.

Elektrische fat bikes: Fat e-bikes hebben te grote banden (meer dan 4,0" breed), die uitstekende tractie en stabiliteit bieden op zachte oppervlakken zoals zand, sneeuw of modder.

Elektrische grindfietsen: Deze hebben bredere banden en zijn vaak voorzien van voorvering om grindpaden en ruw terrein comfortabel aan te kunnen.

Elektrische cyclocrossfietsen: Deze hebben een lichtgewicht frame, een verlaagd stuur en bobbelige banden, waardoor ze ideaal zijn voor cyclocrosswedstrijden of avonturen op gemengd terrein.

Elektrische trailfietsen: Dit zijn veelzijdige off-road e-bikes die een balans bieden tussen trail en all-mountain rijden. Ze hebben meestal volledig geveerde systemen en zijn ontworpen om een verscheidenheid aan off-road omstandigheden aan te kunnen.

Zoals je misschien merkt, zijn de verschillen tussen de verschillende soorten off-road ebikes minimaal; de meeste hebben vergelijkbare kenmerken zoals vering, banden en frames, waardoor ze zeer veelzijdig zijn voor zowel on-road als off-road terreinen.

Prijsklasse voor elektrische off-roadfietsen

De prijs van elektrische off-road fietsen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen kun je een goede ebike met dikke banden vinden voor €491 of meer. Elektrische mountainbikes zijn over het algemeen de duurste off-roadfietsen vanwege hun krachtigere motoren, wat leidt tot hogere kosten.

Hier zijn de prijsklassen voor elektrische off-road fietsen op basis van hun types:

Elektrische mountainbikes: 5,500 tot €9,000+

Elektrische fat bikes: 1,900 tot 3,200

Elektrische gravelfietsen: €2,800 tot 5,500

Elektrische cyclocrossfietsen: 3,800 tot 5,500

Elektrische racefietsen: €2,300 tot 5,500

Mokwheel Basalt - goedkope elektrische fiets

Factoren die de prijs van elektrische off-road fietsen beïnvloeden

De prijzen van off-road ebikes worden over het algemeen bepaald door hun kenmerken en specificaties. Laten we eens kijken naar enkele cruciale factoren die bijdragen aan de kosten:

Motor: Mountainbikes hebben een hogere motor nodig dan andere ebikes voor woon-werkverkeer in de stad. Afhankelijk van het type kan de motor variëren van 250W tot zelfs nog hoger.

Accucapaciteit: Ebike accu's zijn duur en een accu met een hogere waarde resulteert in een hogere prijs.

Schokdemping: Verschillende veringsmechanismen, zoals een vierstangsophanging, luchtgeveerde achterschokdemper en dempingstechnologie, hebben invloed op de prijs van een ebike.

Merk: Net als bij andere producten vragen bepaalde merken een meerprijs voor hun kenmerken. Daarom kan het zijn dat ebikes met vergelijkbare specificaties van verschillende merken voor verschillende prijzen in de winkel liggen.

Het is begrijpelijk dat de prijs van een ebike wordt bepaald door een combinatie van de functies en de reputatie van het merk. Hoe geavanceerder de functies, hoe hoger de prijs.

Prijsvergelijking met traditionele off-road fietsen

Als je denkt aan elektrische off-road ebikes, is het logisch dat rijders denken aan traditionele off-road fietsen, die meestal goedkoper zijn en niet hoeven te worden opgeladen. Het belangrijkste voordeel van een elektrische off-road fiets is echter de elektrische ondersteuning.

Dankzij de kracht van de motor kunt u langere afstanden afleggen met uw bagage. Het schokabsorptiesysteem en de koppelsensoren zorgen voor een comfortabele rijervaring, waardoor je van elk moment tijdens je rit geniet.

Bovendien bieden sommige off-road ebikes, zoals de Basalt van Mokwheel, een energiecentrale waarmee je je ebike kunt opladen met zonne-energie en zelfs je apparaten van stroom kunt voorzien. Daarom is het kiezen van een elektrische off-road ebike een meer praktische keuze.

Off-Road elektrische fiets prijs- en prestatievergelijking

Kenmerken

Basalt

Obsidiaan

Prijs

1,799.00

1,999.00

Opladen op zonne-energie

Ja

Ja

Naafmotor

250W

250W

Batterij

48V19.6Ah

48V19.6Ah

Gewicht

36.65 KG

35.15 KG

Laadvermogen

180 KG

180 KG

Bereik

65~85 KM

65~85 KM

Derailleur

7 versnellingen Shimano

8 versnellingen Shimano

Uitproberen en retourneren

15 dagen

15 dagen

Verwerkingstijd

48 uur

48 uur

Prijs

Basalt biedt de meest betaalbare optie met 1,799, waardoor het geschikt is voor prijsbewuste consumenten.

Obsidian is in het middensegment geprijsd voor respectievelijk €1,999 en is bedoeld voor gebruikers die een balans zoeken tussen prijs en prestaties.

Mokwheel - elektrische fiets kopen

Motor en vermogen

Basalt en Obsidian vallen op met hun 250W motor, die toonaangevend is wat betreft vermogen, wat wellicht betere acceleratie en klimcapaciteiten biedt.

Accucapaciteit en actieradius

Basalt en Obsidian hebben 48V 19,6Ah batterijen, geschikt voor aanzienlijke afstanden.

Gewicht en laadvermogen

Basalt en Obsidian zijn lichter, waardoor ze gemakkelijker te hanteren en te vervoeren zijn.

Laadvermogen: Basalt en Obsidian kunnen tot 180 kg dragen, wat aangeeft dat ze gebouwd zijn om zware ladingen aan te kunnen.

Snelheid en derailleur

Derailleurs:  Obsidian biedt de meeste variatie in versnellingen voor verschillende terreinen omdat het wordt geleverd met 8 versnellingen, terwijl Basalt Shimano derailleurs met 7 versnellingen heeft, wat minder flexibiliteit biedt in de versnellingskeuze.

Extra functies

Kleuropties en proefperiode: Basalt en Obsidian bieden meer aanpassingsmogelijkheden met vier kleuropties en een iets langere proefperiode, wat mensen die op zoek zijn naar personalisatie en zekerheid zou kunnen aanspreken.

Verwerkingstijd: Basalt en Obsidian hebben ook snelle verwerkingstijden, wat een snelle levering suggereert.

De keuze tussen deze modellen moet worden bepaald door individuele prioriteiten:

Basalt is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar betaalbaarheid zonder in te leveren op prestaties.

Obsidian is geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige motor voor betere acceleratie en klimmen.

Waar kan ik een elektrische offroadfiets kopen?

Websites van merken

Websites van merken zijn de handigste manier om een nieuwe elektrische fiets aan te schaffen. Je kunt een breed scala aan ebike-opties bekijken en met een paar klikken een bestelling plaatsen voor het model van je voorkeur. Bestellen via merkwebsites stroomlijnt ook het terugbetalings- en garantieproces.

Bij Mokwheel hebben we onze website ontworpen als een one-stop oplossing voor al je off-road fietsbehoeften. Hier vind je de beste elektrische off-roadfietsen en accessoires van hoge kwaliteit. Onze ebike-modellen zijn afgestemd op de uiteenlopende eisen van verschillende klantsegmenten.

Lokale dealers

Veel fabrikanten van elektrische fietsen hebben dealers in de grote steden. Als je de voorkeur geeft aan traditionele methoden, kun je gewoon een dealer bezoeken en het model van je voorkeur kopen. Een voordeel van dealers is de mogelijkheid om een ebike te testen voordat je een verplichting aangaat. Zo kun je met een gerust hart je aankoop afronden.

Het is vermeldenswaard dat ebikes bij dealers iets duurder kunnen zijn in vergelijking met de aankoop via merkwebsites. Soms kan een verkoper je echter een exclusieve korting geven.

Online verkopers

Als de eerdere opties niet overeenkomen met je voorkeuren, kun je op zoek gaan naar online verkooppunten zoals Amazon en eBay. Over het algemeen vind je hier een verscheidenheid aan elektrische off-road fietsen van verschillende merken, waardoor vergelijken eenvoudiger wordt. De prijzen bij online retailers zoals Amazon zijn over het algemeen echter hoger dan op websites van merken, omdat deze retailers een commissie vragen voor hun producten.

Tweedehands marktplaatsen

Je kunt ook ebikes vinden op platforms zoals Craigslist, Facebook Marketplace of lokale advertenties. Met een beetje geluk kun je een tweedehands ebike vinden voor een fractie van de prijs. Het is echter cruciaal om ervoor te zorgen dat de tweedehands ebike geen lege accu of defecte motor heeft, omdat het repareren van deze problemen na de aankoop duur kan uitvallen.

Samenvatting

Elektrische off-road ebikes bieden een spannende manier om avontuurlijke reizen te maken en off-road terrein in stijl te bedwingen. Er zijn verschillende opties beschikbaar en de prijzen voor off-road ebikes variëren meestal op basis van factoren zoals type, motor, vering, batterij en merk. Je kunt elektrische fietsen te koop vinden op websites van merken, bij dealers, online verkopers en op tweedehands marktplaatsen.

Als je niet zeker weet welke fiets je moet kiezen of waar je je aankoop moet doen, ga dan vandaag nog naar Mokwheel's sale. Met ons 15-dagen restitutiebeleid en 2 jaar garantie kun je met een gerust hart kiezen voor Mokwheel voor een veilige en bevredigende rijervaring. Veel rijplezier!

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel