Van beginner tot expert: Hoe kies je de juiste elektrische fiets voor jou?

deel dit verhaal:

Elke stadsforens hoopt op één ding: een manier om door het verkeer te navigeren zonder zich uitgeput te voelen. Als je dezelfde mening deelt, kan een elektrische fiets de oplossing zijn. Elektrische fietsen winnen aan populariteit in stedelijke gebieden vanwege hun comfortabele rit, eenvoudige manoeuvreerbaarheid en economische efficiëntie.

Bovendien kun je met deze elektrische fietsen ook op ruig terrein rijden en naar verre bestemmingen trappen die op een gewone fiets onbereikbaar zouden kunnen aanvoelen. De taak van het selecteren van de juiste e-bike is echter niet zo eenvoudig als het klinkt.

Het grote aantal opties op de markt, samen met de technische details, kan het een ontmoedigende taak maken. Gelukkig hoef je niet verder te zoeken; in dit artikel bespreken we belangrijke factoren in het proces van het kiezen van een e-bike en helpen we je bij het maken van de juiste keuze.

How To Choose The Right Ebike For You

Trapondersteuning en gaspedaal

Elektrische fietsen gebruiken een batterij en motor om de inspanningen van de fietser te ondersteunen. Gewoonlijk hebben e-bikes ongeveer 3-5 niveaus van trapondersteuning. De e-bike meet de trapssnelheid van de fietser, en de motor biedt passende ondersteuning op basis van het door de fietser gekozen niveau.

De nieuwste e-bikes zijn uitgerust met koppelsensoren die de inspanning van de fietser detecteren en overeenkomstige ondersteuning bieden. Bovendien hebben sommige e-bikes een gashendelmodus waarmee de fietser puur op basis van de batterijkracht kan rijden, zonder enige trapaandrijving.

Drie klassen elektrische fietsen

Elektrische fietsen worden ingedeeld in drie klassen op basis van hun snelheidslimieten en trapondersteuning. Klasse 1-fietsen hebben een topsnelheid van 20 mph op het hoogste niveau van trapondersteuning. Klasse 2 e-bikes ondersteunen ook de gashendel tot een topsnelheid van 20 mph; deze fietsen zijn over het algemeen duurder dan klasse 1, maar ze stellen je in staat om langere afstanden af ​​te leggen.

Klasse 3 e-bikes zijn de snelste, met een topsnelheid van 28 mph met trapondersteuning. De snelheidslimiet van de e-bike speelt een belangrijke rol in hun bruikbaarheid.

Hoewel klasse 3 e-bikes je in staat stellen om het tempo van het verkeer in stedelijke gebieden bij te houden, zijn ze niet toegestaan op alleen voor fietsen bestemde off-road paden vanwege hun hoge snelheid. Daarom is het belangrijk om op basis van je gebruik je voorkeursklasse te bepalen. Om dieper inzicht te krijgen in het begrijpen van de 3 klassen van e-bikes, bekijk onze blog.

Wat zijn de verschillen in e-bikeklassen?'.

Accu

De batterij van een elektrische fiets is nog een cruciale factor om te overwegen bij het nemen van de juiste beslissing. Populaire typen elektrische fietsbatterijen zijn onder andere lithium-ion, lithium-polymeer en nikkel-metaalhydride. Echter, maken de nieuwste e-bikes voornamelijk gebruik van lithium-ionbatterijen, waardoor de andere twee typen grotendeels verouderd zijn.

Het kiezen voor een Li-Ion-batterij met een hogere capaciteit biedt over het algemeen een grotere actieradius, waardoor je verder kunt reizen zonder je vaak zorgen te maken over opladen. Begrijpelijkerwijs gaat een batterij met een hogere capaciteit gepaard met een hogere prijs.

Onlangs zijn toonaangevende bedrijven begonnen met het gebruik van cellen van LG/Samsung in hun batterijen, wat de actieradius, laadtijd en algehele levensduur van de batterij aanzienlijk heeft verbeterd. Het is vermeldenswaard dat de specificaties van de batterij ook kunnen variëren tussen een elektrische fiets met lage instap en een elektrische fiets met hoge instap. Voor een uitgebreider begrip van de batterijen, bekijk onze blog.

Alles wat u moet weten over e-bike-accu's'.

Motors

De motor van een e-bike heeft aanzienlijke invloed op de prestaties; over het algemeen biedt een motor met een hogere capaciteit een hogere topsnelheid en een comfortabelere rijervaring, vooral tijdens langere ritten. Een e-bike voor alle terreinen wordt doorgaans geleverd met een motor van 500W of hoger.

Bovendien beïnvloedt ook de locatie van de motor de rijervaring van een e-bike. Een middenmotor is gepositioneerd bij de trapas en zorgt voor een natuurlijke en stabiele aandrijving. Aan de andere kant bevindt een naafmotor zich bij het achterwiel en ondersteunt deze je trapbewegingen, wat vooral handig kan zijn bij het rijden op ruig terrein.

Paardrijgebieden

De actieradius van een e-bike wordt bepaald door de batterij en de motor; over het algemeen biedt een krachtige batterij en een motor met een lage capaciteit de beste actieradius. Een e-bike voor alle terreinen heeft doorgaans een maximale actieradius van 60 mijl, maar dit kan variëren afhankelijk van meerdere factoren, waaronder rijsnelheid, trapondersteuning, gashendelgebruik en het gewicht van de berijder.

Verschillende bedrijven geven schattingen van de actieradius op basis van verschillende experimenten, en je kunt deze schattingen gebruiken om verschillende e-bike-modellen met elkaar te vergelijken.

Type elektrische fietsen

Fietsen van krachtcentrales

Mokwheel Power Station Ebikes bieden een innovatieve benadering van de off-road e-bike-ervaring; ze worden geleverd met een krachtcentrale om te voorzien in de energiebehoeften van elektrische fietsen. Dankzij het unieke ontwerp van de invertercompatibiliteit verandert de e-bike in een stroomback-up en kun je overal je apparaten opladen.

Mokwheel is de pionier in deze categorie; we zijn nog een stap verder gegaan door een krachtcentrale op te nemen in een e-bike voor alle terreinen. Power Station Ebikes, zoals Mokwheel Basalt, Basalt ST en Scoria, worden geleverd met meerdere laadpoorten zoals DC-poort, AC-stopcontacten, Type-C en USB. De batterijcapaciteit van 960 Wh en de piekoutput van 1000 W stellen de e-bikes in staat om je apparaten altijd volledig opgeladen te houden, zelfs buitenshuis.

Dikke Banden Fietsen

Fat tire bikes, ook wel bekend als fatbikes, zijn ontworpen om ruige routes te overwinnen. Ze hebben bredere banden, meestal breder dan 3,8 inch. Fatbikes bieden meer tractie en stabiliteit tijdens het rijden op zachte en onstabiele ondergronden, zoals sneeuw en modder.

Mokwheel Basalt en Basalt ST zijn perfecte voorbeelden van fatbikes; ze gebruiken banden van 4,0 inch breed die een comfortabele rit bieden op alle soorten terreinen.

Stads- en woon-werkfietsen

Commuter-bikes zijn wellicht het meest populaire type e-bikes. Ze hebben een rechtopstaand frame, een comfortabel zadel, brede banden en lagere overbrenging, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks woon-werkverkeer. Stads-e-bikes zijn specifiek ontworpen voor stedelijk woon-werkverkeer en zijn verkrijgbaar in alle drie de klassen.

Goede voorbeelden van stads- en woon-werk e-bikes zijn onder andere Mokwheel Asphalt, Asphalt ST, Mesa Lite en Mesa Lite ST. Deze e-bikes bieden een comfortabele rit en zijn perfect voor dagelijks gebruik.

Cruiser-fietsen met laag zadel

Lage zit cruiserfietsen zijn ontworpen voor rijders die een plezierige en comfortabele ervaring zoeken. Deze e-bikes hebben een lage zithoogte, waardoor het gemakkelijk is om op en af te stappen; sommige bedrijven bieden ook instapmodellen aan voor extra gemak. Een fiets met een comfortabel zadel stelt de rijder in staat om van hun ritten te genieten zonder vermoeid te raken.

Mokwheel Scoria is een uitstekende keuze voor degenen die de voorkeur geven aan fietsen met een lage zitting; het zadel heeft een minimale hoogte van 29,9", wat zorgt voor een comfortabele rit, zelfs op langere reizen.

Snelheid

Over het algemeen maakt een e-bike-rijder zich niet uitsluitend zorgen over de maximale snelheid; het is echter essentieel om een e-bike te hebben die aansluit bij je langetermijndoelen. E-bike-beginners geven vaak de voorkeur aan e-bikes van klasse 1 of 2, die een maximale snelheid van 20 mph hebben.

Aan de andere kant kunnen ervaren rijders kiezen voor de opwindende maximale snelheid van 28 mph die wordt aangeboden door e-bikes van klasse 3. Natuurlijk gaat een e-bike met een hogere snelheid gepaard met hogere kosten als gevolg van de toegenomen motor- en batterijkracht.

Add-Ons

Hoewel basismodellen over het algemeen goed te gebruiken zijn, kun je ze nog beter maken met de juiste toevoegingen die bij je rijstijl passen.

  • Verlichting: Verbeter je rijervaring met hoogwaardige voor- en achterlichten die niet alleen de zichtbaarheid vergroten, maar ook een stijlvolle touch toevoegen. Sommige rijders geven ook de voorkeur aan reflecterende zijwanden en zijreflectoren voor extra veiligheid.

  • Bagagedragers: Als je van plan bent om je e-bike dagelijks te gebruiken en extra items moet vervoeren, overweeg dan het aanschaffen van een bagagedrager voor eenvoudige opslag en transport.

  • Beveiliging: E-bikes zijn een waardevolle investering, dus het is essentieel om ze goed te beschermen. Veel bedrijven bieden hoogwaardige compatibele fietssloten voor elk model.

  • Spiegels: Hoewel sommige e-bikes mogelijk niet zijn uitgerust met spiegels, zijn ze cruciaal voor veilig rijden, vooral in het verkeer.

Koop nu geselecteerde modellen elektrische fietsen op Mokwheel en ontvang een exclusief accessoirepakket als speciaal cadeau, waarmee je fietservaring wordt verbeterd.

Begroting

De aantrekkingskracht van de beste e-bikefuncties kan verleidelijk zijn, maar het is essentieel om een fiets te kopen die binnen je budget past. Je moet mogelijk wat functies opofferen, zoals een elektrische fiets met een lange actieradius, om het betaalbaarder te maken.

Het is echter cruciaal om niet te bezuinigen op noodzakelijkheden, zoals een fiets met een comfortabel zadel. Mokwheel biedt uitstekende keuzes en levert hoogwaardige e-bikes tegen prijzen die ongeveer 20-40% lager liggen dan die van marktleiders.

Laatste gedachten

Een elektrische fiets biedt een goedkopere, handigere en milieuvriendelijkere manier om door het verkeer te navigeren. Op dezelfde manier kunt u met een elektrische all-terrain-fiets in stijl naar de dichtstbijzijnde camping rijden.

Het kiezen van de juiste elektrische fiets is een belangrijke beslissing en u moet uw behoeften analyseren voordat u de markt betreedt. Mokwheel biedt een breed scala aan e-bikes die geschikt zijn voor zowel stadsforensen als camperaars. Ontdek de ebike-collectie en maak vandaag nog de juiste keuze!

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel