Waarom een elektrische fiets kopen? Welke elektrische fiets moet ik kopen?

deel dit verhaal:

Nu het bewustzijn over klimaatverandering toeneemt, worden milieuvriendelijke keuzes steeds belangrijker. Te midden van deze verschuiving hebben elektrische fietsen, een groener alternatief voor voertuigen die op gas rijden, de afgelopen jaren aanzienlijk aan populariteit gewonnen.

Momenteel is de markt voor elektrische fietsen booming. We zien talloze merken en ebike-modellen verschijnen. Deze verscheidenheid, hoewel spannend, maakt het een uitdaging om een ebike te kiezen, vooral voor iemand die niet bekend is met ebike-technologie.

Daarom hebben we deze kopersgids voor elektrische fietsen samengesteld. We belichten de belangrijkste elementen van een elektrische fiets en hun belang bij aankoopbeslissingen. Tot slot worden enkele praktische elektrische fietsen voor woon-werkverkeer belicht die echt waar voor hun geld bieden.

Waarom een elektrische fiets kopen?

Op het eerste gezicht lijkt een elektrische fiets misschien op een gewone fiets met een extra motor. Maar er zit meer achter. Ja, hij heeft een motor, maar het zijn de extra functies die hem onderscheiden. Zo zorgt de motor niet alleen voor aandrijving, maar ook voor verschillende niveaus van trapondersteuning. Hierdoor ervaren berijders het plezier van traditioneel fietsen (een oefening) met het extra voordeel van comfort.

Het frame van een elektrische fiets is ook lichter dan dat van traditionele e-bikes. Dit maakt de bediening en opslag vrij eenvoudig, waardoor het ideaal is voor dagelijks woon-werkverkeer en recreatieve behoeften.

Je krijgt ook een breed scala aan ontwerp- en kleurkeuzes. Bovendien kun je kiezen uit verschillende soorten e-bikes en modellen. Neem bijvoorbeeld woon-werk e-bikes. Ze zijn speciaal ontworpen voor reizen in de stad, met krachtige motoren en grotere accu's om een behoorlijke actieradius in stedelijke omgevingen te garanderen.

Comfort is een ander belangrijk aspect van elektrische fietsen. Veel modellen hebben voorvering of volledige vering, die zorgen voor een soepele rit over verschillende terreinen. En natuurlijk zijn ze ook milieuvriendelijk en kostenbesparend!  

Welke elektrische fiets moet ik kopen?

Voordat je een elektrische fiets koopt, moet je onderzoek doen naar alle soorten elektrische fietsen die verkrijgbaar zijn en dan een beslissing nemen. Qua ontwerp zijn er bijvoorbeeld step-through en step-over ebikes beschikbaar. Qua gebruiksmogelijkheden zijn er bijvoorbeeld elektrische woon-werkfietsen, elektrische cruisers, bakfietsen en mountainbikes.

Elektrische woon-werkfietsen hebben meestal de voorkeur voor woon-werkverkeer in de stad. Dat komt omdat hun ontwerp is afgestemd op de behoeften van stadsbewoners. Ze zijn compact, vaak opvouwbaar en uitgerust met functies om gemakkelijk door drukke straten te navigeren.

Als je op zoek bent naar een ebike voor woon-werkverkeer, geavanceerd en boordevol functies, hebben we vier beste opties voor je: Mokwheel Asphalt & Asphalt ST en Mesa Lite & Mesa Lite ST.  

Mokwheel elektrische woon-werkfietsen-Asphalt & Asphalt ST

Asphalt is de populaire elektrische woon-werkfiets van Mokwheel, speciaal ontworpen voor dagelijks gebruik en woon-werkverkeer in de stad. De ebike is verkrijgbaar in een step-thru en step-over variant. 

Mokwheel - elektrische fiets urban

Qua vermogen wordt de ebike geleverd met een 250W motor, wat meer dan genoeg is voor verharde wegen en ebiketracks. In combinatie met koppelsensoren biedt de motor van de ebike 5 niveaus van trapondersteuning op basis van de behoefte van de berijder.

De 36V 14.7Ah batterij van LG zorgt voor een lange en ononderbroken rit door de stad. Als je op een lager ondersteuningsniveau rijdt, kun je een actieradius van 45 tot 65 km verwachten. De accu is volledig weggewerkt in de onderbuis van de ebike en op het eerste gezicht lijkt het een traditionele fiets, maar dan wel een stijlvolle!

De ebike heeft een compact en gestroomlijnd ontwerp, met elk element netjes ontworpen zonder rommel - van het stuur tot de achterdrager. De handvatten hebben zachte lederen grips, die vermoeidheid tijdens lange ritten op het platteland verminderen.

Naast de PAS heeft de e-bike een derailleur met 7 versnellingen voor soepele overgangen bij het veranderen van snelheid, terwijl de hydraulische voorvering zorgt voor een rit zonder hobbels.

Mokwheel ebikes voor woon-werkverkeer-Mesa Lite 2.0 & Mesa Lite ST 2.0

Mesa Lite 2.0 is een voordelige ebike voor woon-werkverkeer, geprijsd voor slechts € 1,099,-. Het is een eenvoudigere versie van de Asphalt, maar heeft wel alle functies die je nodig hebt voor woon-werkverkeer.

Hij heeft een 250W motor, wat ruim voldoende is voor stedelijke behoeften. De accu heeft 36V 14.7Ah cellen van LG, die een behoorlijk bereik van 40 tot 60 km bieden op het eerste PAS-niveau. De accu is volledig weggewerkt in het frame, wat zorgt voor een nette uitstraling.

De ebike is verkrijgbaar in zowel step-through als step-over stijlen. Het frame is licht en stevig dankzij het gebruik van aluminiumlegering.  Het gepolijste frame is ontworpen om de zwaarste weg- en weersomstandigheden te weerstaan.

Net als Asphalt wordt de ebike geleverd met vijf PAS-niveaus. Je krijgt ook geïntegreerde kop- en achterlichten, die de aanwezigheid van de ebike op de weg benadrukken.

Tot slot heeft hij dunne en grote (27,5 x 2,4") banden, die geweldig zijn voor behendig rijden op stadswegen. En voor deze verharde wegen werkt de stevige voorvork prima.

Mokwheel - goede betaalbare elektrische fiets

Waarop letten bij het kopen van een elektrische fiets

Het kopen van een elektrische fiets moet geen impulsieve beslissing zijn. Het moet worden ondersteund door onderzoek en beoordeling van alle technische parameters, merknamen en gebruikersreviews.

Basisspecificaties van de ebike

Het eerste dat u moet bekijken zijn de technische specificaties van de ebike. Bekijk bijvoorbeeld het motorvermogen van de ebike. Idealiter zou een motor van 250 voldoende zijn voor stedelijke behoeften. Controleer vervolgens de batterij en de actieradius. Ga voor een ebike met een actieradius die iets groter is dan je dagelijkse woon-werkafstand.

Kijk vervolgens naar de prijs; is deze vergelijkbaar met de standaard e-bikes? Normaal gesproken zijn commuter ebikes verkrijgbaar voor 1,000-1,500. Vergelijk de eigenschappen van de ebike echter wel met die van andere merken met een vergelijkbaar prijskaartje.

Rijcomfort is belangrijk, dus controleer de banden en vering van de ebike. Controleer of de vork star is of voorvering heeft. Een voorvering is het beste voor alle soorten terrein.

Let ook op PAS-sensoren. Geef de voorkeur aan koppelsensoren boven cadanssensoren. Controleer tot slot het remsysteem van de ebike. Hydraulische remmen zijn aanzienlijk beter en responsiever dan mechanische schijfremmen.   

Rijprestaties & echte beoordelingen

Onderzoek is, zoals eerder vermeld, heel belangrijk omdat u een aanzienlijke investering doet. Verzamel informatie uit verschillende bronnen om de rijprestaties van de ebike te beoordelen.

YouTube is een van die bronnen. Je kunt video's van echte gebruikers bekijken om hun ervaringen te begrijpen. Zoek naar neutrale, onbevooroordeelde productreviews om de prestaties realistisch te beoordelen.

Daarnaast kan het nuttig zijn om lid te worden van online ebike-community's. Ga in gesprek met andere enthousiastelingen om meningen te krijgen over verschillende merken en modellen.

Service na verkoop

Informeer voordat je iets koopt naar de ondersteuning die de verkoper of fabrikant biedt. Dit omvat garantiedekking, beschikbaarheid van reserveonderdelen en reparatieservices. Een goede dienst na verkoop kan uw ervaring als eigenaar verbeteren door problemen snel op te lossen (als ze zich voordoen).

Rekening houden met uw eigen behoeften en budget

Duidelijkheid over je behoeften en budget is cruciaal. Vraag jezelf af: Hoe ga ik de ebike gebruiken? Is het voor dagelijks woon-werkverkeer of voor ontspannende ritten? Je gebruik bepaalt welke functies je nodig hebt, zoals batterijbereik, snelheid en vermogen.

Stel ook een duidelijk budget vast. Dat helpt bij het filteren en beperken van je keuzes. Door je specifieke eisen en financiële grenzen te begrijpen, kun je een elektrische fiets kiezen die perfect bij beide past.

Waar koop ik een elektrische fiets?

Voor de aankoop heb je verschillende opties. Je kunt beginnen bij de plaatselijke dealer. Zoek op "elektrische fiets kopen bij mij in de buurt" om lokale dealers te vinden. Zij bieden het voordeel dat je de ebike persoonlijk kunt zien en sommige bieden proefritten aan.

Je kunt elektrische fietsen ook online kopen via de officiële winkel van het merk. Deze sites bieden meerdere kortingen, wat financieel voordelig kan zijn.  Voor mensen met een kleiner budget kunnen tweedehandsmarkten een goede optie zijn. Je kunt tweedehands ebikes vinden op websites zoals eBay en Bike Exchange.

Conclusie

Voor wie op zoek is naar een compacte, kosteneffectieve oplossing voor dagelijks vervoer, is het kopen van een elektrische woon-werkfiets een van de beste opties. En voor liefhebbers van bergwandelen is het een aanrader om de Mokwheel Fat tire mountain mountain elektrische fiets serie te verkennen. Controleer bij het kopen zorgvuldig de basisspecificaties van de e-bike, zoals motorvermogen, accu, actieradius, vering en banden. Zorg ervoor dat deze eigenschappen overeenkomen met je behoeften.

We hebben nu een exclusieve aanbieding voor elke e-bike met veel voordelen en verrassingen, mis het niet!

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel