Hoe vaak heeft mijn elektrische fiets onderhoud nodig?

deel dit verhaal:

Elektrische fietsen hebben… nou ja… elektrische componenten. Net als elk ander elektronisch apparaat heeft ook een e-bike de grootst mogelijke zorg en aandacht nodig. Des te meer vanwege de harde omstandigheden en de ruige wegen en wegen. Hoe vaak moet u uw fiets onderhouden? Hoe zorg je voor betere zorg? Dat alles en meer: ​​laten we trappen!

 

Hoe vaak moet u het voor onderhoud gebruiken?

Als nieuwe eigenaar van een elektrische fiets bewaart u idealiter het kernonderhoud voor de professionals. Natuurlijk gaan we in op hoe u een langere levensduur kunt garanderen. Maar in de rudimentaire fasen moet u het meenemen voor officieel onderhoud.

De vuistregel hier is eenvoudig. U dient uw elektrische fiets na elke 1000 km of 1500 km mee te nemen voor onderhoud. Dit komt neer op ongeveer 600 tot 900 mijl. Omdat uw fiets u zelf informeert over de afgelegde afstand, is het monitoren van de afstand-onderhoudsverhouding geen gedoe.

Er zijn enkele specifieke gevallen waarin u uw fietsen moet meenemen voor snel onderhoud, ongeacht de afgelegde afstand.

Als uw headset bijvoorbeeld een beetje los lijkt te zitten, kunt u hem laten controleren. Door de hobbels op de weg en de druk van uw polsen kan uw headset vaak wat los komen te zitten. Laat dat controleren voor een soepelere rijervaring.

Als uw vering iets te zacht lijkt, laat dat dan ook controleren. Je wilt toch niet dat je diepe achterste de hobbels van de weg onder ogen ziet? Als u ten slotte ziet dat uw versnellingen alle kanten op gaan en u problemen ondervindt bij het schakelen, breng hem dan voor onderhoud.

Wij adviseren u om empirische feedback van de fiets zelf te nemen en deze indien nodig mee te nemen voor onderhoud. Vertrouwen op afstand is een goede vuistregel, maar je moet altijd een stap achteruit doen, goed naar je fiets kijken en dat onderbuikgevoel niet negeren!

 

 

Zo moet u uw fiets onderhouden

Hoewel uw fiets professioneel onderhoud nodig heeft, moet u de gezondheid ervan niet alleen daarop baseren. Jouw taak is om verantwoordelijk genoeg te zijn om ook voor de fiets te zorgen. Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen.

 

Batterijverzorging

Misschien wel het hart van uw fiets, uw accu heeft goede aandacht nodig. Zorg ervoor dat u de handleiding leest over het opladen van uw batterij. Vraag bovendien uw elektrische fietsleverancier naar de kleinere weetjes over de gezondheid van de batterij.

De redenen zijn eenvoudig. De gezondheid van de batterij is van groot belang om de levensduur van de fiets te garanderen. Ten tweede zijn batterijen duur. Als je bedenkt hoe lang ze meegaan, zou het behoorlijk stom zijn als je vóór de vervaldatum voor een batterij betaalt.

 

Kalmeer uw remmen  

Uw remblokken hebben net zo veel aandacht nodig als uw accu. Zij worden immers dag in dag uit geconfronteerd met de zwaarste gevolgen van uw rit. Zorg ervoor dat ze altijd in een klinisch goede staat verkeren.

Wij raden u aan om vóór elke fietstocht uw remmen kort te testen, om er zeker van te zijn dat ze niet op het punt van slijtage staan. Als u niet zeker weet of de remmen nog een paar uur mee kunnen, vervang dan gewoon uw remmen. Het is beter om veilig te zijn dan sorry.

Gelukkig is dit voor jou vrijwel gratis! Bij Mokwheel fietsen worden hiervoor twee reserve remblokken meegeleverd.

 

Bandenspanning

Uw banden zijn net zo belangrijk als de remmen. Om normaal te kunnen functioneren, hebben uw banden een optimale hoeveelheid luchtdruk nodig. De ideale luchtdruk wordt vermeld in uw handleiding. Gebruik dat om de banden onder controle te houden.

 

Bewegende onderdelen

Ten slotte betekent het hebben van bewegende onderdelen in goede staat dat uw fiets soepeler loopt. Dit zou zorgen voor een efficiëntere werking van de batterij zelf. Het smeren van de bewegende delen van uw fiets is belangrijk. Ook het controleren op losse bouten en onderhoud aan de verende vork valt hieronder.

 

 

Laatste woorden

Professioneel onderhoud is niet goedkoop, maar verantwoordelijk zijn voor uw daden is van onschatbare waarde. Zorg ervoor dat u de bovengenoemde tips opvolgt om ervoor te zorgen dat uw fiets en zakken altijd intact zijn.

 

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel