Wat zijn versnellingsschakelaars voor e-bikes en hoe werken ze?

deel dit verhaal:

Een belangrijk aspect bij het leren rijden op uw e-bike is het begrijpen van de versnellingsschakelaars. De meeste elektrische fietsen worden geleverd met zowel een trapondersteuningssysteem (PAS) als een versnellingspook. De versnellingspook bevindt zich doorgaans aan de rechterkant van het stuur en de PAS-eenheid aan de linkerkant. Het gekozen PAS-niveau bepaalt hoeveel trapondersteuning er van de motor komt, terwijl de shifter de versnellingen in het e-bikewiel aanpast, net zoals bij een standaardfiets. E-bike versnellingen worden ook wel versnellingen genoemd; een fiets met 7 versnellingen is een fiets met 7 versnellingen. Schakelsystemen voor e-bikes kunnen in een grote verscheidenheid aan snelheden worden geleverd, waarbij 7 versnellingen gebruikelijk zijn. Hier vindt u belangrijke details over wat e-bike shifters/versnellingsbedieningen zijn en hoe ze werken.

  • Het gebruik van de versnellingsbedieningen kan u helpen een constante trapsnelheid aan te houden. U kunt de gewenste snelheid kiezen en beslissen in hoeverre u het PAS-systeem wilt integreren. Zorg ervoor dat u alleen schakelt terwijl u trapt. Rijden in een lagere versnelling betekent een hogere cadans (RPM) en minder trapinspanning, terwijl een hogere versnelling een lagere cadans betekent en meer trapinspanning vereist. Door de versnellingsbedieningen en het PAS-systeem naar wens aan te passen, kunt u zelf bepalen hoeveel beweging u uit uw rit wilt halen. Als goede vuistregel voor mensen die niet te snel willen trappen, kun je een hogere versnellingsinstelling gebruiken als je het PAS-systeem gebruikt.
U kunt beslissen of u alleen het PAS-systeem, de versnellingspook of beide wilt gebruiken. Als u op verharde wegen en vlakke oppervlakken rijdt, kunt u met een laag PAS-niveau en een lage versnelling ontspannen en gemakkelijk rijden met minimale trapinspanning. Wanneer het terrein moeilijker wordt om op te rijden, of als u heuvels en hellingen tegenkomt, moet u de PAS verhogen en de versnellingssnelheid aanpassen. Als u bergopwaarts gaat, blijf dan trappen totdat uw cadans net boven uw comfortniveau komt. Verhoog vervolgens het PAS-niveau met één stand en schakel naar een lagere versnelling. De motor geeft snel de benodigde trapondersteuning en de lagere versnellingsbediening maakt het trappen makkelijker tijdens het bergop rijden. Wanneer u bergafwaarts of met hoge snelheden rijdt, verlaagt u het PAS-niveau en schakelt u vervolgens naar een hogere versnelling. In deze positie is het trappen het moeilijkst, zodat u tijdens het bergafwaarts rijden gemakkelijk kunt versnellen of uw snelheid kunt behouden.
  • Waarom niet gewoon het PAS-systeem gebruiken? Er zijn een paar redenen waarom u niet alleen op de PAS-functie zou willen vertrouwen zonder te hoeven schakelen. Ten eerste is de PAS, afhankelijk van de grootte van de motor, mogelijk niet voldoende om uw e-bike steile heuvels en hellingen op te krijgen. Versnellingen zorgen ervoor dat je e-bike zijn snelheid behoudt als je bergop gaat. Ten tweede zorgt het vaker gebruiken van de versnellingsbedieningen en het minder gebruiken van het PAS-systeem ervoor dat u uw accu niet zo vaak hoeft op te laden. Dit is de goedkoopste manier om meer kilometers uit je e-bike te halen. Als u ten slotte aan het fietsen bent en de accu van uw fiets is helemaal leeg, helpen de versnellingsbedieningen u om door te rijden.
Met de versnellingspook op uw e-bike kunt u gemakkelijker door heuvels en hellingen navigeren, uw trainingsniveau verfijnen en de levensduur van de accu van uw fiets verlengen. Als u de versnellingsbedieningen van uw e-bike begrijpt en op de juiste manier gebruikt, kunt u het meeste uit uw rit halen.

 

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel