Wat maakt e-bikes zo duur?

deel dit verhaal:

E-biken is enorm populair geworden als een milieuvriendelijke manier van reizen die praktisch en leuk is en je tegelijkertijd fit houdt. E-bikes kosten echter veel meer dan standaardfietsen en de prijzen ervan stijgen. Als je overweegt een e-bike aan te schaffen, vraag je je misschien af ​​of deze het hogere prijskaartje waard is. Hier zijn de vier belangrijkste redenen waarom e-bikes zo duur zijn.

 • E-bikes gebruiken een premium accu. Batterijen zijn meestal het duurste onderdeel van een e-bike, met prijzen tussen de €500 en €1000. Deze oplaadbare lithium-ionbatterijen zijn compacter, lichter en efficiënter dan loodgebaseerde batterijen. Energie wordt opgeslagen in de accu en naar de elektrische motor van de e-bike gevoerd om stroom te creëren. E-bike-accu's hebben doorgaans een spanning van 300 Wh tot 1000 Wh en gaan 3 tot 5 jaar mee.
 • E-bikes hebben een krachtige motor en andere kwaliteitscomponenten. Elektrische fietsen zijn afgemonteerd met hoogwaardige onderdelen die licht van gewicht zijn en bestand zijn tegen hogere snelheden en grotere schokken in vergelijking met standaardfietsen. Een belangrijk onderdeel van de e-bike is de krachtige naafmotor, die zorgvuldig is geïntegreerd met het trapondersteuningssysteem (PAS), dat nodig is om rijders te helpen heuvels op en af ​​te gaan en over ruig terrein. Een goede naafmotor kost doorgaans ongeveer 500 tot 600. Andere kwaliteitscomponenten van een e-bike zijn onder meer een stevig frame en vering, een mechanisch schijfremsysteem, grote lekbestendige banden voor alle weersomstandigheden en een comfortabel ergonomisch stoelontwerp voor lange afstanden.
 • E-bikes kunnen worden geleverd met premiumfuncties. De duurdere e-bikes kunnen worden geleverd met een assortiment premiumfuncties die je niet op een standaardfiets aantreft. Deze kunnen bestaan ​​uit ingebouwde antidiefstalsystemen, bagagerekken, smartphone-integratie, geïntegreerde verlichtingssystemen voor en achter, meer PAS-niveaus en componenten van hogere kwaliteit, met een langere levensduur, zoals de batterij, de motor en het frame.
 • E-bikes zijn nog steeds een nichemarkt. Hoewel de verkoop van elektrische fietsen stijgt, produceren fabrikanten doorgaans geen e-bike-onderdelen en -componenten in bulk. Dit komt omdat e-bikes nog steeds worden beschouwd als een nieuwe markt die snel verandert en evolueert met beperkte concurrentie. Het niet massaal produceren van elektrische fietsen betekent dat u geen bulkkortingen krijgt, maar dat er meer kwaliteitscontrole is voor elk eindproduct en meer flexibiliteit om zich aan te passen aan de veranderende marktvraag.

  De aanschaf van een e-bike is een belangrijke beslissing en u wilt er zeker van zijn dat u een kwaliteitsproduct krijgt van een gerenommeerd bedrijf. Elektrische fietsen kunnen worden onderverdeeld in de volgende prijsgroepen: 500 tot 1500 voor budgetfietsen, € 1500 tot 3000 voor fietsen uit het middensegment die Mokwheel aanbiedt, 3000 tot 6000 voor premiumfietsen en 6000 tot 10.000 voor luxe fietsen. Voor woon-werkverkeer in de stad en trailrijden kun je een uitstekende, onderhoudsarme e-bike uit het middensegment aanschaffen, gemaakt met hoogwaardige componenten en geavanceerde elektronica en die goede prestaties levert. Zoals met alle dingen krijg je meestal waar je voor betaalt, dus doe je onderzoek, bekijk klantrecensies, beoordeel je eigen behoeften en bereid je voor om van je nieuwe rit te genieten!

  Luister er altijd eerst naar
  Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
  15 dagen retourneren
  Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
  "Beter dan de beste" - Mokwheel