Elektrische fietsen veroorzaken branden: NIET Mokweel elektrische fietsen

deel dit verhaal:

Omdat elektrische fietsen steeds populairder worden, zijn veel consumenten bang voor branden die hierdoor worden veroorzaakt. Om deze reden beschikken de elektrische fietsen van Mokwheel Power Station over Texas Instruments Battery Management Systems (BMS), omdat deze een essentieel onderdeel zijn voor het garanderen van de veiligheid en betrouwbaarheid van accu's voor elektrische fietsen. Het BMS is een cruciaal onderdeel van het accupakket dat helpt bij het beheren van het laden en ontladen van de accu, en bij het bewaken van de algehele gezondheid ervan. In deze blog bespreken we het belang van een GBS voor accu's van elektrische fietsen en de verschillende voordelen die sommige daarvan bieden.

Mokwheel Power Station electric bikes have Battery Management Systems
Een BMS helpt overladen en ontladen van de accu te voorkomen, wat schade aan de accu kan veroorzaken en de algehele levensduur ervan kan verkorten. Overladen kan ertoe leiden dat de batterij te heet wordt, wat schade aan de cellen kan veroorzaken en zelfs tot brand kan leiden. Op dezelfde manier kan overmatig ontladen ervoor zorgen dat de batterij beschadigd raakt en de algehele capaciteit ervan afneemt. Een BMS helpt deze problemen te voorkomen door de spanning en stroom van de batterij te bewaken en ervoor te zorgen dat deze binnen veilige grenzen blijft.

Een BMS kan ook helpen om de cellen in het accupakket in evenwicht te brengen, wat essentieel is voor het behoud van de algehele gezondheid van de accu. Lithium-ionbatterijen, die vaak worden gebruikt in accu's van elektrische fietsen, bestaan ​​uit meerdere cellen die in evenwicht moeten worden gebracht om ervoor te zorgen dat ze allemaal gelijkmatig worden opgeladen en ontladen. Als een cel te veel wordt opgeladen of te veel wordt ontladen, kan de batterij onstabiel worden en mogelijk brand veroorzaken. Het helpt dit te voorkomen door de spanning van elke cel te controleren en ervoor te zorgen dat ze allemaal in balans zijn.
Sommige BMS kunnen ook belangrijke informatie verschaffen over de toestand van de accu, waardoor potentiële problemen kunnen worden geïdentificeerd voordat deze ernstig worden. Het kan informatie geven over de temperatuur van de batterij, de laadstatus en de algehele gezondheid van de cellen. Deze informatie kan worden gebruikt om potentiële problemen te identificeren, zoals cellen die niet zo goed presteren als andere, of cellen die te warm worden. Door deze problemen vroegtijdig te identificeren, kunnen stappen worden ondernomen om ernstigere problemen, zoals brand of een volledige uitval van de accu, te voorkomen.

BMS kan ook de algehele prestaties en efficiëntie van de batterij verbeteren. Door de spanning en stroom van de accu te monitoren, kan een BMS ervoor zorgen dat de accu op de meest efficiënt mogelijke manier wordt geladen en ontladen. Dit kan helpen om het totale bereik van de elektrische fiets te vergroten en de prestaties ervan te verbeteren. Een BMS kan ook helpen problemen zoals spanningsdaling te voorkomen, die kan optreden wanneer de accu te snel leeg raakt en ervoor kan zorgen dat de elektrische fiets slecht presteert.

Een BMS is een essentieel veiligheidskenmerk voor accu's van elektrische fietsen. Zonder een GBS is het risico op brand of andere ernstige problemen aanzienlijk groter. Het helpt ervoor te zorgen dat de batterij binnen veilige limieten blijft en kan problemen zoals overladen en overmatig ontladen voorkomen. Bij een storing in de accu, zoals kortsluiting, kan het BMS ook helpen een potentieel gevaarlijke situatie te voorkomen door de accu los te koppelen van de elektrische fiets.

Een accumanagementsysteem is een essentieel onderdeel van de accu’s van elektrische fietsen. Het kan helpen om overladen en ontladen van de batterij te voorkomen, de cellen in het batterijpakket in evenwicht te brengen en sommige kunnen belangrijke informatie verschaffen over de gezondheid van de batterij, de algehele prestaties en efficiëntie van de batterij verbeteren en de veiligheid van de batterij garanderen. elektrische fiets. Omdat elektrische fietsen steeds populairder worden, is het belangrijk dat consumenten kiezen voor elektrische fietsen van Mokwheel Power Station, omdat we beschikken over batterijen met batterijbeheersystemen vervaardigd door Texas Instruments.

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel