Hoe je je e-bike op de juiste manier opslaat

deel dit verhaal:

Als u een e-bike bezit, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te slaan en te onderhouden om veilig en correct gebruik te garanderen en diefstal te voorkomen. Een standaardfiets kan in een garage worden gezet en maandenlang met rust worden gelaten, maar een e-bike vraagt ​​meer verzorging en onderhoud. Of u nu regelmatig met uw e-bike gaat rijden of deze alleen in bepaalde periodes van het jaar gebruikt, hier volgen enkele cruciale tips voor het op de juiste manier opbergen van uw e-bike.

Bewaar uw e-bike op een koele, droge plaats. De elektrische componenten van uw e-bike zijn gevoelig voor extreme temperaturen en hoge vochtigheid. U kunt uw fiets het beste stallen in een afgesloten schuur of garage bij temperaturen tussen de 32° F en 70° F en een relatief lage luchtvochtigheid. Stal uw e-bike niet in een kelder als de luchtvochtigheid hoog wordt of als de condensatie van uw HVAC-systeem zich ophoopt. Het is goed om uw e-bike schoon te maken voordat u deze opbergt. Veeg al het vuil en vuil van het frame en de banden van uw fiets en controleer of de batterijcontacten schoon en droog zijn om corrosie te voorkomen.Verwijder de batterij en bewaar deze apart. Schommelende temperaturen en condensvorming kunnen de batterijcontacten aantasten. Daarom kunt u de batterij het beste niet op uw e-bike laten zitten wanneer u deze opbergt. Om de accu afzonderlijk klaar te maken voor opslag, verwijdert u deze van uw fiets en maakt u de contacten schoon met een elektrische contactreiniger. Breng vervolgens een dun laagje poolvet aan op de contacten en plaats een beschermhoes over de batterij. Bewaar de batterijen bij temperaturen boven de 32° F, dus als u op een koude plaats woont, kunt u het beste een batterijdeksel van neopreen gebruiken dat als isolator zal fungeren als de temperatuur onder het vriespunt daalt. De accu van je e-bike loopt het risico gestolen te worden. Zet hem daarom op een verborgen plek, uit de buurt van je fiets. De batterij moet op een koele, droge plaats worden bewaard, maar moet eerst op kamertemperatuur komen voordat deze wordt opgeladen. De accu van uw e-bike kunt u het beste tussen de 30% en 80% opgeladen houden, dus laad hem af en toe op als u uw fiets langere tijd niet gebruikt.

Bescherm uw e-bike tegen diefstal. Ongeacht of uw e-bike een ingebouwd antidiefstalsysteem heeft of niet, u moet enkele extra veiligheidsmaatregelen nemen wanneer u hem opbergt. Zorg ervoor dat uw schuur of garage een deur heeft met scharnierbeschermers die van buitenaf afgesloten kan worden met een weerbestendig hangslot. Investeer in een grondanker, een muuranker of een inpandige fietsenstalling en bevestig uw e-bike aan het anker of de unit met een veilig fietsslot en ketting. Als u uw e-bike in een kelder opbergt, bevestig hem dan aan een vast object, zoals de oven of het sanitair. Als u uw e-bike binnenshuis wilt stallen, gebruik dan een fietsenstalling voor binnen, zodat uw fiets stabiel en uit de weg staat.

Het correct opbergen van uw e-bike is essentieel om hem volledig onderhouden en rijklaar te houden en te beschermen tegen diefstal. Als u deze tips voor het op de juiste manier opbergen van uw e-bike volgt, kunt u eventuele problemen de volgende keer dat u gaat fietsen elimineren!

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel