Hoe kies je de beste accessoires voor elektrische fietsen?

deel dit verhaal:
Het is altijd essentieel om een set accessoires te hebben om onaangename situaties op de weg te vermijden. Het juiste gereedschap kan je veiligheid vergroten, taken vergemakkelijken en je algehele rijervaring verbeteren, ongeacht het voertuig dat je gebruikt. E-bike accessoires vormen hierop geen uitzondering.
Door accessoires voor je E-bike te kopen, voorkom je hoofdpijn op de lange termijn en geef je hem het gevoel dat hij echt van jou is door hem aan te passen en te optimaliseren voor jouw behoeften. Blijf dus lezen voor ideeën over waardevolle upgrades om je rijervaring te verbeteren.

 

 

Veiligheid op de weg

Het eerste waar je je zorgen over moet maken na de aanschaf van je E-bike is hoe je hem veiliger kunt maken. Het meest basale accessoire voor elke fiets, of het nu een gewone fiets, een E-bike of een motorfiets is, is een helm.
Er zijn veel verschillende helmen, maar het belangrijkste is dat ze goed passen. Verstelbare helmen zijn dus een goede keuze als je twijfelt. Sommige helmen hebben ook LED-veiligheidslampjes voor extra veiligheid als je 's nachts rijdt.

 

Omgaan met lekke banden

Platte banden zijn onvermijdelijk en onvoorspelbaar. Een reparatieset is de beste optie omdat het meenemen van een reserveband lastig is.
Je kunt overwegen om bandenplakkers, een multitool, een bandenlichter en een bandenpomp bij je te dragen. Bij het kiezen van een binnenband reparatieset kiest, zorg er dan voor dat de pleisters er in verschillende maten zijn en gemakkelijk kunnen worden aangebracht.

 

Essentieel onderhoud

Als je zelf onderhoud uitvoert, bespaar je aanzienlijk op de onderhoudskosten van je E-bike. Elke E-bike-eigenaar kan baat hebben bij een fietskit waarmee hij zijn fiets uit elkaar kan halen om olie te verversen, te repareren of schoon te maken.
De beste kits bevatten sleutels, inbussleutels, reservekettingschakels, kettinggereedschap en pleisters. Eigenlijk alles wat kan helpen om je E-bike zonder moeite uit elkaar te halen.
Zorg ervoor dat je sleutels en inbussleutels van staal zijn om oxidatie te voorkomen en een lange levensduur te garanderen.

 

Reservebatterijen voor lange routes

Reservebatterijen zijn essentieel voor lange routes of het doorkruisen van de stad. Het verschil tussen batterijen kennen is essentieel om de beste optie voor jouw behoeften te kiezen.
Lithium kobalt batterijen (LCo) hebben een hogere dichtheid die langer meegaat.
Lithium mangaan (LiMg204) is de nieuwste batterijtechnologie. Het is milieuvriendelijk, behoudt zijn prestaties bij hogere temperaturen en is niet zo duur.
Als je voortdurend op reis bent en je E-bike mee wilt nemen, lees dan hoe je met de accu's in het vliegtuig omgaat om problemen te voorkomen.

 

Rijden in de regen

Je voorbereiden op slecht weer is cruciaal als je met je fiets werkt of hem gebruikt voor woon-werkverkeer. Goede spatborden kunnen ervoor zorgen dat je droog en schoon op je bestemming aankomt.
Vermijd echter spatborden van ijzer of plastic. Deze worden snel aangetast door de elementen en beschadigen uiteindelijk het frame van je fiets.
Goede spatborden moeten gemaakt zijn van aluminium, PVC, roestvrij staal of een combinatie van deze materialen om een grotere duurzaamheid te garanderen en schade aan je kleding te voorkomen.

 

Rugzakken en manden

Een accessoire om voorwerpen te vervoeren is noodzakelijk wanneer je een fiets gebruikt, vooral bij woon-werkverkeer of leveringen.
De beste manden zijn gemaakt van ijzer met een roestwerende afwerking of van staal om oxidatie te voorkomen.
Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel