9 redenen om verliefd te worden op e-bikes

deel dit verhaal:

E-bikes zijn de toekomst. Daar is geen twijfel over mogelijk. Eén blik op de verkoopcijfers van vorig jaar en je ziet dat ze als warme broodjes over de toonbank gaan. De vraag is waarom? Waarom zijn mensen zo verliefd op e-bikes? We kunnen er 9 bedenken.

 

1. Gemak

Over het algemeen zijn e-bikes erg handig. Wil je een kort ritje maken? Heel geschikt. Maar laten we eerlijk zijn: fietsen in het algemeen kan vermoeiend zijn. Dat is waar e-bikes de kroon op zetten. Met de functie "trapondersteuning" wordt de geluksfactor verveelvoudigd.
De "trapbekrachtiging functie" onttrekt kracht aan de motor om het trappen een duwtje in de rug te geven. Dit betekent weer minder belasting voor je onderlichaam. En als je het rustig aan doet en korte boodschappen doet, scheelt dat een hoop gedoe. Dit zou niet mogelijk zijn als je het openbaar vervoer zou nemen, of zelfs de hele weg zou lopen. Best handig hè?

 

2. Afstand

Over motoren gesproken, de e-bike is ook verrassend krachtig. De energie die direct van de accu van de fiets naar de motor wordt overgebracht, betekent maar één ding: een grotere afstand met meer gemak. Bedrijven als Mokwheel moedigen je zelfs aan om tot het uiterste te gaan. Met hun behoorlijk capabele fietsen kun je alle kanten op.
Samen met de eerder genoemde trapondersteuning heb je ook een behoorlijke hoeveelheid vermogen tot je beschikking. Je kunt niet alleen grotere afstanden afleggen, maar je kunt het ook in kortere tijd doen.

 

3. Het element plezier

Als je snel gaat, kun je er maar beter ook plezier in hebben, toch? Geen nood, e-bikes zijn best leuk om op te rijden. Dat komt omdat je je niet onnodig hoeft in te spannen en omdat de motor een groot deel van het werk doet. Dat maakt e-bikes een leuke toevoeging aan je wielerflits.
Als liefhebber van e-bikes moet dit goed nieuws voor je zijn. Je hoeft alleen maar de meest geschikte fiets voor jou te vinden. Je hebt er waarschijnlijk een nodig die sneller gaat. Of misschien is er een die ergonomisch beter geschikt is om sneller te rijden. Het goede is dat je dat allemaal kunt krijgen en meer. Je kunt gemakkelijk de beste fietsen voor jouw plezier vinden.

 

4. Het grote aantal keuzes

Plezier hebben is niet genoeg. Je moet er ook goed uitzien! Daarom houden mensen van e-bikes. Neem de lijst met fietsen die Mokwheel aanbiedt. Ze zijn niet alleen leuk en snel, maar je ziet er ook nog eens fantastisch uit! Terwijl sommige je van je sokken blazen met hun rondingen, zijn er ook andere die je een hoop esthetiek meegeven. Ze zijn ook allemaal functioneel.
Het aantal keuzes is eindeloos. Wil je er een met een robuuste constructie, dan kan dat. Wil je een e-bike voor in de stad, dan kan dat ook. Je zult geschokt zijn als je het aantal opties ziet. Kleuren, maten, ontwerpen - je kunt je e-bike helemaal naar je eigen wensen aanpassen. 

 

5. Gemakkelijke toegankelijkheid

Wat heb je aan een aantrekkelijke e-bike als hij niet beschikbaar is in jouw buurt? Gelukkig is dat bij lange na niet het geval. e-bikes zijn relatief alomtegenwoordig en bijna overal te vinden.
Dat is mooi, want in veel landen worden e-bikes nog steeds als fietsen beschouwd. Op die manier kun je er een kopen zonder het gedoe van registratie en onnodig papierwerk.

 

6. Het milieu dilemma

Een van de belangrijkste redenen. Het gebruik van e-bikes betekent niet alleen minder CO2-uitstoot, maar ook een betere gezondheid van het milieu op de lange termijn. De logica is vrij eenvoudig: e-bikes hebben geen uitstoot en hebben ook geen brandstof nodig. Zelfs als je je e-bikes verft, zijn er gezondere opties in plaats van opties die kankerverwekkend of schadelijk voor het milieu zijn.
Het gebruik van e-bikes voor een beter milieu is zo'n nobele zaak. Kijk eens naar de koolstofuitstoot die er nog steeds is. Je zou jezelf een schouderklopje moeten geven voor het kiezen van een e-bike in plaats van iets anders.

 

 7. Zware zakken

Tja. Gas wordt zeker niet goedkoop. En de servicekosten ook niet. Des te meer reden om meteen een e-bike aan te schaffen. Denk er maar eens over na: de meeste dure onderdelen van de e-bike, zoals de accu, gaan heel lang mee. Bovendien is er hier geen sprake van benzine.
De benzineprijzen rijzen de pan uit. Bovendien zijn ze aan veel dingen onderhevig. Geografie, politiek en alles daartussenin. Gasprijzen kunnen onderhevig zijn aan enorme veranderingen op basis van externe zaken. Het geval is niet hetzelfde met elektriciteit.
Hoewel het een aanslag is op natuurlijke hulpbronnen, schakelen bedrijven over op zonne-energie om batterijen te maken. Dat gezegd hebbende, zijn bepaalde projecten erop gericht om hernieuwbare fossiele brandstoffen naar een obscure hoek te sturen. Kortomzeg maar dag tegen gaten in je zakken!

 

8. Fitness

Het lijdt geen twijfel dat fietsers extreem fit zijn. Er bestaat ook geen twijfel over dat een e-bike de aanwezigheid van een fiets nabootst. Wat betekent dit? Grotere fitheid. Het gebruik van een e-bike betekent dat je je niet alleen richt op hypertrofie van de spieren van je onderlichaam, maar dat je ook een goede hoeveelheid cardio doet. Zoals je misschien weet, is cardio belangrijk voor het verminderen van lichaamsvet, het verhogen van het hartminuutvolume en het vergroten van de vasculariteit van je lichaam.
De "trapondersteuning" maakt het fietsen een beetje gemakkelijker. Maar zelfs dan telt elke vorm van inspanning als lichaamsbeweging. Als je lange afstanden aflegt op een e-bike, train je je spieren vast en zeker.
In deze tijd van thuiswerken is er geen stimulans om je lichaam te verplaatsen. Daarom zijn e-bikes des te meer geschikte stimulansen. Je hebt immers iets om naar uit te kijken, na de banai-sessies. Daarom houden mensen die van fitness houden ook van e-bikes.

9. Avontuur

Moeten we het nog hebben over het avontuurlijke gevoel dat gepaard gaat met e-bikes? Als je een van die mensen bent die de uithoeken van de wereld wil veroveren, dan zijn e-bikes een solide optie. Als je ziet hoeveel paden er over de hele wereld zijn, heb je wel wat hulp nodig. Gelukkig bieden e-bikes uitkomst.
Kijk bijvoorbeeld naar de fietsen van Mokwheel. Deze zijn bedoeld om de afstand te overbruggen. Of het nu op ruw of glad terrein is, je komt overal doorheen. Voor wie op zoek is naar sensatie en avontuur, zijn e-bikes de meest geschikte hulpmiddelen. Voor de moderne reiziger zijn e-bikes de meest gewilde optie.

 

Laatste woorden

Om het nog beter te maken, maakt Mokwheel het je gemakkelijk om over te stappen op e-bikes. Met hun geweldige fietsen tegen betaalbare prijzen zul je een verbazingwekkende verandering in je levensstijl maken.
Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel