Hoe vaak heeft mijn elektrische fiets onderhoud nodig?

deel dit verhaal:
Elektrische fietsen hebben... nou ja... elektrische onderdelen. Net als elk ander elektronisch apparaat heeft ook een e-bike uiterste zorg en aandacht nodig. Veel meer nog omdat de fiets wordt blootgesteld aan schurende omstandigheden en de hardheid van wegen en paden. Dus, hoe vaak moet je je fiets onderhouden? Hoe zorg je voor een betere verzorging? Dat en meer - laten we gaan trappen!

 

 Hoe vaak moet je het nemen voor onderhoud?

Als nieuwe eigenaar van een elektrische fiets kun je het onderhoud het beste voor de profs bewaren. Natuurlijk zullen we bespreken hoe je een langere levensduur kunt garanderen. Maar in het beginstadium moet je het officiële onderhoud laten doen.
De vuistregel is eenvoudig. Je moet je elektrische fiets na elke 1000 km of 1500 km voor onderhoud meenemen. Dit komt neer op ongeveer 600 tot 900 mijl. Omdat je fiets je zelf informeert over de afgelegde afstand, is het controleren van de afstand-onderhoudsverhouding geen probleem.
Er zijn een aantal specifieke gevallen waarin je je fietsen moet meenemen voor snel onderhoud, ongeacht de afstand die je hebt afgelegd.
Als je headset bijvoorbeeld een beetje los lijkt te zitten, laat hem dan nakijken. Door de hobbels op de weg en de druk van je polsen kan je balhoofdstel vaak een beetje los gaan zitten. Laat dit controleren voor een soepelere rijervaring.
Als je vering iets te zacht lijkt, laat dat dan ook controleren. Je wilt toch niet dat je diepe achterwerk de hobbels van de weg moet trotseren? Tot slot, als je ziet dat je versnellingen alle kanten op gaan en je problemen hebt met schakelen, laat hem dan nakijken.
Wij raden je aan om empirische feedback te krijgen van de fiets zelf, en hem indien nodig te laten onderhouden. Vertrouwen op afstand is een goede vuistregel, maar je moet altijd een stapje terug doen, goed naar je fiets kijken en dat onderbuikgevoel niet negeren!

 

 

Zo moet je je fiets onderhouden

Hoewel je fiets professioneel verzorgd moet worden, moet je niet alleen op hen vertrouwen. Het is jouw taak om verantwoordelijk genoeg te zijn om ook voor je fiets te zorgen. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen.
 

Batterijonderhoud

Uw accu is waarschijnlijk het hart van uw motorfiets en heeft goede aandacht nodig. Zorg ervoor dat je de handleiding leest over hoe je je accu moet opladen. Vraag uw leverancier van elektrische fietsen bovendien naar de kleine details over de gezondheid van de batterij.
De redenen zijn eenvoudig. De gezondheid van de accu is superbelangrijk voor de levensduur van de motor. Ten tweede zijn accu's duur. Als je bedenkt hoe lang ze meegaan, zou het nogal onzinnig zijn als je uiteindelijk voor een accu moet betalen voor de vervaldatum.

 

Kalmeer uw remmen  

Je remblokken hebben net zoveel aandacht nodig als je accu. Per slot van rekening hebben ze dag in dag uit te maken met de zwaarte van het rijden. Zorg ervoor dat ze altijd in klinisch goede staat zijn.
We raden aan om je remmen voor elke fietstocht even te testen, om er zeker van te zijn dat ze niet op het punt van verslijten staan. Als je niet zeker weet of de remmen het nog een paar uur volhouden, vervang dan gewoon je remmen. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen.
Gelukkig is dit praktisch gratis voor jou! Mokwheel fietsen worden geleverd met twee reserve remblokjes voor dit doel.

 

Bandenspanning

Je banden zijn net zo belangrijk als je remmen. Om normaal te kunnen functioneren, moeten je banden een optimale luchtdruk hebben. De ideale luchtdruk staat in je instructieboekje. Gebruik dat om je banden onder controle te houden.

 

Bewegende onderdelen

Tot slot betekent een goede conditie van de bewegende onderdelen dat je fiets soepeler loopt. Dit zorgt voor een efficiëntere werking van de accu zelf. Het smeren van de bewegende onderdelen van je fiets is belangrijk. Controleren op losse bouten en onderhoud van de verende voorvork vallen hier ook onder.

 

Laatste woorden

Professioneel onderhoud is niet goedkoop, maar verantwoordelijk zijn voor je daden is onbetaalbaar. Zorg ervoor dat je de bovenstaande tips volgt om ervoor te zorgen dat je fiets en je zakken altijd intact zijn.
Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel