Tips voor e-biken in de stad

deel dit verhaal:

Rijden op een e-bike kan ontzettend leuk zijn, en hoewel het behoorlijk lijkt op het rijden op een traditionele fiets, zijn er enkele verschillen waar je op moet letten. Overweeg je voor het eerst met je e-bike de weg op te gaan? Of je nu naar je werk wilt fietsen of een tocht wilt maken, hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het rijden op je elektrische fiets in de stad.

Begin rustig Het belangrijkste verschil tussen een traditionele fiets en een elektrische fiets is de snelheid. Een traditionele fiets gaat zo snel als je fysiek kunt trappen, terwijl een e-bike een motor heeft die je dat extra duwtje geeft.

In plaats van meteen vol gas te geven met je e-bike, moet je proberen het rustig aan te doen. Zoek een vlak en open gebied om voor de eerste keer te beginnen. Begin met de motorondersteuning, aangezien de meeste e-bikes zwaar kunnen zijn en ze die extra duw aan het begin nodig hebben. Maar zorg ervoor dat je rustig begint en meer snelheid toevoegt naarmate je verder gaat.

Word vertrouwd met de remmen Aangezien e-bikes meestal zwaarder en sneller zijn dan reguliere fietsen, moet je je concentreren op het remmen. Voordat je begint met rijden, is het goed om te testen of je remmen goed functioneren; trek eenvoudig de remhendel in en controleer of de remming plaatsvindt.

Het wordt aangeraden om eerder in het verkeer te remmen bij het rijden op een e-bike. De juiste manier om de remmen van een elektrische fiets te gebruiken, is door eerst het achterwiel te remmen en daarna het voorwiel, zodat je niet van de fiets wordt gegooid. Bij Mokwheel stopt de juiste rem het achterwiel, dus je moet de rechterhendel voor de linkerhendel remmen.

Wees voorzichtig rond auto's Automobilisten begrijpen niet altijd hoe snel een e-bike eigenlijk kan gaan. Velen van hen vergeten dat elektrische fietsen veel sneller zijn dan traditionele fietsen. Daarom moet je extra voorzichtig zijn bij het rijden op je elektrische fiets. Volg de verkeersregels, maar zorg ervoor dat je extra voorzichtig rijdt in de buurt van auto's en andere voertuigen.

Draag je uitrusting Een geweldige manier om jezelf veilig te houden, is door je e-bike-uitrusting te dragen. Meestal omvat e-bike-uitrusting een helm en knie- en elleboogbeschermers. Je zou ook een beschermend ondershirt kunnen dragen. Het komt allemaal neer op hoe comfortabel en veilig je je voelt tijdens het rijden op je e-bike en hoeveel ervaring je hebt.

Bereid je van tevoren voor Een ding dat nieuwe rijders vaak vergeten, is dat je je van tevoren moet voorbereiden. Heb je de route die je gaat nemen gepland? Zonder plan de weg op gaan kan gevaarlijk zijn voor beginners. Een ander ding om in gedachten te houden is de accu van je e-bike. Heb je die goed opgeladen? Je wilt niet dat je batterij het midden op je rit begeeft, dus zorg ervoor dat je hem op tijd oplaadt!

Commute gemakkelijker gemaakt Met een e-bike van goede kwaliteit kun je veel verder komen met minder inspanning, wat ze perfect maakt voor woon-werkverkeer en stadsritten. Elektrische fietsen kunnen je veel tijd besparen en zijn behoorlijk eenvoudig te onderhouden als je het goed doet. Rijden op een e-bike lijkt op rijden op een traditionele fiets, maar het is veel sneller, leuker en efficiënter!

 

 

 

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel