Wat is de anatomie van een e-bike?

deel dit verhaal:

Een e-bike bestaat uit een aantal belangrijke componenten en enkele accessoires. Hoewel u niet per se hoeft te weten hoe al deze componenten werken om van een luchtige rit op uw nieuwe elektrische fiets te kunnen genieten, is het wel van cruciaal belang dat u de basisbeginselen leert. Dit artikel zal precies dat behandelen.

Elektrische motor

Simpel gezegd: de elektromotor vertaalt de elektrische energie van de accu van een e-bike in mechanische kracht die de fiets in beweging brengt. De motor van een e-bike kan zich op verschillende plekken bevinden, afhankelijk van de fiets die je aanschaft. E-bikemotoren kunnen een tandwieloverbrenging of directe aandrijving hebben; dit betekent dat ze klein kunnen zijn met een bescheiden output, groot of zwaar en krachtig.

Lithium-ion batterijen

De accu van een e-bike is de energiebron die de fiets van stroom voorziet, en is doorgaans het duurste onderdeel. De meeste moderne e-bikes worden geleverd met lithium-ionbatterijen, waarvan bekend is dat ze lang meegaan en veel kracht bieden. Zo beschikken de Mokwheel e-bikes over 16Ah lithium-ion accu’s met een capaciteit van 768W. Dit betekent dat de batterij op een volle lading tot wel 70 km meegaat.

Remsysteem

Een belangrijk onderdeel van iedere e-bike is het remsysteem. U moet zich veilig voelen tijdens het fietsen, en als uw remmen niet betrouwbaar zijn, kan dat een probleem veroorzaken. Mokwheel e-bikes bieden de 180 mm schijfrem die ongelooflijke remkracht levert en uitstekend werkt bij nat weer. Hij is supergemakkelijk te bedienen, wat elke e-bikeliefhebber kan waarderen.

Banden en zitplaatsen

Het type banden dat uw e-bike heeft, heeft invloed op het comfort van uw rit op bepaald terrein. Je hebt een e-bike nodig met banden die geschikt zijn voor alle soorten terrein en die ook bij hogere snelheden goed kunnen presteren. Bovendien moet u op de zitplaatsen letten. Veel e-bikes hebben geen comfortabele stoelen, wat op de lange termijn voor ongemak kan zorgen.

Daarom bieden Mokwheel e-bikes een comfortabele en ondersteunende stoel voor al hun fietsen. Hun stoelen hebben een ergonomisch ontwerp en zijn perfect gedempt, zodat u zich tijdens uw rit comfortabel voelt. Bovendien worden Mokwheel e-bikes geleverd met grote universele banden die de algehele druk verminderen en een veilige en soepele rijervaring bieden.

Controleur

Dit is een van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets, ook wel het ‘brein van de e-bike’ genoemd. De controller regelt de snelheid van de motor (start en stop). Het is verbonden met andere elektronische onderdelen, zoals de motor, batterij, gasklep, PAS, display en andere snelheidssensoren. De kernfunctie van een e-bikecontroller is om alle informatie van de elektrische componenten te verzamelen en te bepalen wat er in ruil daarvoor moet worden gesignaleerd.

Kilometerteller

Een kilometerteller is erg belangrijk omdat deze u alle informatie geeft over uw rijervaring. Bij Mokwheel e-bikes kunt u een LCD-kilometerteller verwachten die alle functies weergeeft, inclusief snelheidsweergave, batterijvermogen, bekrachtigd systeem en andere functies. Met de Mokwheel-kilometerteller kunt u technische en functionele instellingen wijzigen en is deze zeer gemakkelijk te begrijpen.

Let op de details van uw nieuwe e-bike!

Het is van cruciaal belang dat u de componenten van de e-bike onderzoekt voordat u deze aanschaft. Wat voor soort gaspedaal biedt uw e-bike bijvoorbeeld? Wist u dat het draaigaspedaal veel gemakkelijker te bedienen is dan het duimgaspedaal? Dit is nog een extra voordeel van Mokwheel e-bikes. Zoals u kunt zien, zijn er veel dingen waarmee u rekening moet houden voordat u een aankoop doet.

Luister er altijd eerst naar
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze speciale aanbiedingen, de nieuwste producten en al het Mokwheel-gerelateerde nieuws.
15 dagen retourneren
Hulp nodig? Wij zijn er voor jou
"Beter dan de beste" - Mokwheel